Obesitas en zwemmen

Wat is Obesitas (uitleg tweesteden ziekenhuis).

Obesitas (vetopstapeling of extreem overgewicht) is een chronische ziekte, waarbij er sprake is van een zeer grote vetopstapeling in het lichaam. Deze vetopstapeling kan zorgen voor gezondheidsrisico’s. Overgewicht kan leiden tot aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, ademhalingsstoornissen en slijtage van gewrichten.

In samenwerking met het TweeSteden Ziekenhuis is er bij het zwembad een zwemgroep die een gezonde leefstijl probeert mee te ontwikkelen door bewegen in het water. Regelmatige lichaamsbeweging is zeer goed voor een betere conditie, sterkere botten en spieren, waardoor de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten vermindert.

Omdat je in het water praktisch gewichtloos bent, is zwemmen juist voor mensen met overgewicht een perfecte vorm van lichaamsbeweging. Voor deze mensen is de drempel naar het zwembad vaak heel hoog. Daarom organiseert Zwemschool Sauna Fit een speciaal zwemuur voor mensen met obesitas. Je bent dan onder elkaar, dat voelt vertrouwd en privé.

In de lessen draait alles om ontspannen en lekker bezig zijn, en dus niet alleen om afslanken of vetverbranding. En dat is voor veel mensen echt een verademing!

Tijden en dagen

donderdag

  • Obesitas en Zwemmen van 18:30 tot 19:25