Aquajogging

Aquajogging is lopen in diep water, waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘Wet Belt’. Een Wet Belt is een brede band die zo’n groot drijfvermogen heeft dat hoofd en nek boven blijven. De drager van een Wet Belt is in staat in diep water ‘te staan’ en vrij te bewegen.

Bij Aquajogging wordt de opwaartse kracht van het water optimaal gebruikt. De zwaartekracht wordt volledig opgeheven. Er bestaat vrijwel geen belasting van uw lichaam.

Om de activiteit aantrekkelijk te maken en het hele lichaam te ‘trainen’, wordt het lopen in het water vaak gecombineerd met ‘BARC’-oefeningen. Dit zijn oefeningen voor de benen, de armen, de romp én combinatie-oefeningen.

Aquajogging is een activiteit waarmee mensen aan hun gezondheid kunnen werken, hun conditie en/of uithoudingsvermogen kunnen verbeteren en/of op peil houden. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen: gezonde mensen, maar ook mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, blessures of een hoog gewicht. De oefeningen worden op muziek gedaan.

Kies onbeperkt aquajogging en u kunt optimaal tijd en aandacht besteden aan uw sport voor een betere conditie en om uw lichaam weer in vorm te krijgen (mogelijkheid om meerdere lessen in de week te volgen). Of: elke week heeft u een les van 30 minuten, na de les mag u nog 15 minuten gebruikmaken van het zwembad, de stoomcabine of whirlpool.

Tijden en dagen

maandag

  • Aquajogging van 13:45 tot 14:45
  • Aquajogging van 18:25 tot 18:55

dinsdag

  • Aquajogging van 10:45 tot 11:15

woensdag

  • Aquajogging van 9:25 tot 9:55
  • Aquajogging van 18:25 tot 18:55

donderdag

  • Aquajogging van 19:25 tot 19:55